Contact
e-Mail
+31 (0) 847 35 13 90
+31 (0) 495 49 18 84
Contact
Stuur E-Mail
Rondven 16, 6026 PX MAARHEEZE
Postbus 2115, 6020 AC  BUDEL
© Copyright 2009-2015 CNR Druk & Techniek. All rights reserved.
Info aanvragen
BINNENKORT IS ONZE WEBSITE VOLLEDIG VERNIEUWD !
Zeefdruk ontleent zijn naam aan het druksjabloon, het zogenaamde zeef.
Het zeef is een raamwerk welk is bespannen met een fijnmazig (vroeger zijde vandaar de engelse naam silkscreen) gaas. Dit zeef wordt voorzien van een lichtgevoelige emulsielaag. Door het zeefgaas te belichten met een film hard de emulsie op de belichte vlakken uit. De emulsie op onbelichte vlakken wordt weggewassen. Hierdoor ontstaat een fijnmazige opening in het zeef waardoor de drukinkt, opgebracht door een verfspatel, kan worden gedrukt met behulp van een rakel. Een gebruikt zeefraam kan worden hergebruikt door het te strippen en opnieuw van een lichtgevoelige emulsie te voorzien.

Zeefdruk is met name inzetbaar op vlakke papieren, textiel en kunststof substraten. Echter ook op cilindrische en licht conische produkten is deze druktechniek goed inzetbaar.

De kwaliteit van de opdruk is niet alleen afhankelijk van het drukzeef, maar  wordt o.a. beïnvloed door:
- Spanning op het gaas - Dikte van het gaas - De tussenruimte van de “draden”  - Hardheid en de geometrie van de rakel  - Rakeldruk op het gaas - Type en dikte van de emulsielaag  - Drukinkt  - Raster in de film  - Stabiliteit van de drukmachine - Cyclussnelheid - Afstand van het gaas tot het product
- Omgevingstemperatuur - Luchtvochtigheid

Zeefdruk kan handmatig worden toegepast, echter bij grotere oplagen is het rendabel het bedrukkingsproces en de toe- en afvoer van de producten te automatiseren. Naast een goed advies en de juiste apparatuur bieden wij u een totaal leveringsprogramma bestaande uit de zeefdrukmachines van MOSS s.r.l., AWT World Trade Inc.en ALRAUN met alle toebehoren en drukinkten die u bij een zeefdruk nodig heeft. Ook voor een goed drukinktadvies en drukproeven bent u bij CNR Druk & Techniek aan het juiste adres.