Contact
e-Mail
+31 (0) 847 35 13 90
+31 (0) 495 49 18 84
Contact
Stuur E-Mail
Rondven 16, 6026 PX MAARHEEZE
Postbus 2115, 6020 AC  BUDEL
© Copyright 2009-2015 CNR Druk & Techniek. All rights reserved.
Info aanvragen
BINNENKORT IS ONZE WEBSITE VOLLEDIG VERNIEUWD !
CORONA TREATMENT

Bij de coronabehandeling kennen we de  klassieke  HF-Corona-installatie en de tangentiale behandelingsinstallatie waarbij de zogenaamde NF-Corona en de atmosferische plasmastroom te noemen zijn.

Bij de HF-Corona wordt het te behandelen oppervlak met een electrische vonkenontlading bestookt . Deze vonkenontlading ontstaat tussen een electrode boven het te behandelen oppervlak en de tegenelectrode die sluitend onder het product ligt. Deze methode is onder andere uitermate geschikt voor de behandeling van folie en kunststof thermofold bekers en schaaltjes.

Indien er geen mogelijkheid is om met een tegenelectrode te werken kan
worden gekozen voor de Sproeicorona-techniek. Hierbij wordt tussen twee electroden, die beide in een kop zijn gemonteerd, een ontlading gegenereerd. De vonkenontlading wordt vervolgens met perslucht op het oppervlak gedrukt of met lucht doorstroomt zodat een plasma-stroom onstaat. Bij beide methoden komt de, bij de HF-corona noodzakelijk, tegenelectrode  te vervallen.

Welke techniek bij u het beste kan worden ingezet, kan uitsluitend op individuele basis worden onderzocht. Hierbij kunt u terugvallen op een vakkundig advies van CNR Druk & Techniek, de exclusieve vertegenwoordiger in de BENELUX voor het Amerikaanse 3DT en het Duitse ARCOTEC